اللغة السويدية : موضوع للحديث عن القراءة وفائدتها باللغة و معلومات عن أهميتها

0

- Advertisement -

موضوع للحديث عن القراءة وفائدتها باللغة و معلومات عن أهميتها

 

Varför är det viktigt att läsa?

Att läsa en god bok är bland det bästa som finns, det är inte bara ett nöje, utan det finns flera vetenskapligt bevisade fördelar med det också.
Genom att läsa fler böcker, blir du mer välinformerad, får mer kunskap, vilket hjälper dig att öka din självkänsla och ditt självförtroende, dessutom kan läsning vara en oerhörd källa till glädje och förlustelse för att den dämpar depression när man är nedstämd. Läsningen är en grund för inlärning, man mognar på många sätt genom läsning, det förbättrar din planeringsförmåga, din koncentrationsförmåga, ditt ordförråd och ditt fokus. Det gör dig mer kreativ, för att Ju mer du läser, desto mer använder du din hjärna. Läsning är också ett sätt att inhämta information som ger en viss distans mellan läsaren och informationen och ju mer information du får, desto lättare kommer du tänka ut nya idéer.
Forskningen visade att människor som ägnar mycket tid åt mentalt krävande övningar, såsom läsning, hade bättre minne senare i livet än de som inte hade läst, Det förbättrar din resonemangs kunskap och det hjälper dig och sova bättre för att många sömnexperter rekommenderar och läsa innan man går och lägger sig, men tänk på att starkt ljus från skärmar som t.e.x. telefon, iPad och andra lampor signalerar till din kropp att det är lämpligt att hålla sig vaken, så läs helst en vanlig bok och inte från en lysande skärm däremot så reducerar läsningen stressen.

 

- Advertisement -

 ممنوع نسخ النصوص ونشرها في أي موقع أو صفحة تحت طائلة المسائلة القانونية  

- Advertisement -

- Advertisement -

تعليقات